Rootsipärased lihapallid

Vürtspipraga maitsestatud lihapallid pakuvad huvitavat maitseelamust. Sobivad kartuli-, pasta- või riisitoitude kõrvale.




KOOSTISAINED

400 g kodust hakkliha
1 dl riivsaia
2 dl 10%-list rõõskkoort
1 väike sibul
1 muna
0,5-1 tl soola
0,5 tl jahvatatud vürtspipart




VALMISTUSJUHEND

1. Sega riivsai rõõskkoorega ja lase 10 minutit paisuda.

2. Riivi sibul peene riiviga.

3. Sega hakkliha, muna, sool ja vürtspipar.

4. Lisa riivsaiasegu ja sibul ning sega ühtlaseks.

5. Vormi hakklihamass lihapallikesteks. Et hakklihamass käte külge ei kleepuks, kasta käsi aeg-ajalt külma vette.

6. Laota lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

7. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.





Telli pilt pildipangast. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


Äksi kirik


Laineline maastik päikeseloojangus


Pakri pank



Seotud postitused